Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Το όνομα αυτού: iPhone 4S


Μετά από έντονη φημολογία μηνών, η Appleεπιτέλους αποκάλυψε στη χθεσινή pressconference στη βάση της στο Cupertino, το νέοiPhone 4S.


Παρόλο που αρκετοί είναι αυτοί που απογοητεύτηκαν από την απουσία τουiPhone 5, δεν μας κάνει εντύπωση που η Apple επέλεξε αυτή την πορεία. Σε τελική ανάλυση, αυτό ακριβώς είχε κάνει και με το iPhone 3GS, το οποίο ουσιαστικά αντικατέστησε το πραγματικά επιτυχημένο iPhone 3G.

Σε κάθε περίπτωση, η κυκλοφορία του διαδόχου ενός τόσο επιτυχημένου προϊόντος δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Ακόλουθα, παραθέτουμε κάποια ενδεικτικά στοιχεία και πληροφορίες που αξίζει να λάβετε υπόψη σας.

1. Το 
iPhone 4S μοιάζει με το iPhone 4
Η 3.5" retina οθόνη έχει διατηρηθεί, καθώς επίσης και ο metal bandσχεδιασμός.
2. Το iPhone 4S διατίθεται και σε 64GB
Εκτός από τις εκδόσεις 16GB και 32GB, θα κυκλοφορήσει και ένα νέο μοντέλο 64GB.
3. Το iPhone 4S διαθέτει έναν διπύρηνο επεξεργαστή
Πρόκειται για τον ARM-based Apple A5 που είδαμε στο iPad 2.
4. Το iPhone 4S έχει περισσότερη RAM ;
Το handset διαθέτει πλέον 1GB μνήμη συστήματος, τη διπλάσια από αυτή του iPhone 4. (Δεν επιβεβαιώθηκε - πιθανώς να έχει την ίδια με το iPhone 4 μνήμη.)
5. Η κάμερα του iPhone 4S έχει βελτιωθεί
Η f2.4 κάμερα προσφέρει 3264 x 2448 pixels – μιλάμε για ουσιαστικά 60% περισσότερα pixels σε σχέση με την 5MP κάμερα που διέθετε το iPhone 4. Επιπλέον, η Apple υπόσχεται και ένα χρονικό όριο 1.1 δευτερολέπτου μεταξύ χρόνου έναρξης και λήψης, ενώ θα βρείτε και δυνατότητα αναγνώρισης προσώπων.
6. Αποτελεσματικότητα σε χαμηλό φωτισμό
Το χαρακτηριστικό οπίσθιου φωτισμού συνεπάγεται πως η κάμερα θα συγκεντρώσει 73% περισσότερο φως. Η λήψη φωτογραφιών σε χαμηλό φωτισμό πλέον θα έχει ακόμα λιγότερο θόρυβο, κάτι που συνεισφέρει στον τομέα της ποιότητας φωτογραφιών.
7. Το iPhone 4S εγγράφει και αναπαράγει 1080p στην TV 
Στο νέο handset περιλαμβάνεται δυνατότητα εγγραφής βίντεο 1080p, συμπεριλαμβανομένου και του video stabilization, όπως και του AirPlaymirroring στην τηλεόρασή σας.
8. Το iPhone 4S προσφέρει ποιότητα κλήσεων
Το iPhone 4S μπορεί να αλλάζει ανάμεσα στις δύο κεραίες του ενώ μιλάτε, ώστε να βελτιώσει την ποιότητα των κλήσεων, ενώ υποστηρίζει δίκτυα GSMκαι CDMA – πρόκειται για ένα "παγκόσμιο" τηλέφωνο.
9. Τα downloads είναι ταχύτερα
Το iPhone 4S προσφέρει ακόμα ταχύτερα downloads -14.4Mbps- μέσωHSDPA.
10. Η μπαταρία του iPhone 4S έχει βελτιωθεί
Το νέο handset προσφέρει 8 ώρες 3G χρόνου ομιλίας, ενώ μπορεί να αναπαράξει 10 ώρες βίντεο και 40 ώρες μουσικής.
11. Καλύτερο Bluetooth
Το νέο handset ενσωματώνει τεχνολογία Bluetooth 4.0 wireless.
12. Το Siri Artificial Intelligence
Εντυπωσιακή καινοτομία από πλευράς software. Λειτουργία που επιτρέπει στον χρήστη να συνομιλεί με τη συσκευή σαν να μιλάει σε άνθρωπο. Ο κάτοχος ενεργοποιεί τη δυνατότητα πατώντας ένα virtual key στη lockscreen, ρωτάει αυτό που θέλει και το τηλέφωνο του απαντάει. Προς το παρόν υποστηρίζονται τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά). Για τα ελληνικά, αναμείνατε στο… ακουστικό σας.
13 Ημερομηνίες κυκλοφορίας και τιμές
Στην Αμερική το iPhone 4S θα ξεκινήσει να διατίθεται στις 14 Οκτωβρίου. Για την Ελλάδα, η ημερομηνία κυκλοφορίας που έχουμε διαθέσιμη είναι η 25 Νοεμβρίου. Όσον αφορά τις τιμές, αυτές των 16GB και 32GB αναμένονται ίδιες με αυτές των αντίστοιχων iPhone 4, ενώ το 64GB μοντέλο θα είναι $100 ακριβότερο.
Εάν μετά από όλα αυτά δεν πειστήκατε, δείτε και το σχετικό βίντεο:



Πηγή