Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΟΟΣΑ: "Βάλτε δίδακτρα στα ΑΕΙ"



ΟΟΣΑ: "Βάλτε δίδακτρα στα ΑΕΙ"
Σοκ προκαλεί η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, καθώς ζητά από το υπουργείο να επιβάλει δίδακτρα στα Ανώτατα Ιδρύματα, ώστε αυτά να σωθούν.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι πρέπει να αρθούν τα συνταγματικά κωλύματα προκειμένου οι φοιτητές να συμμετέχουν στα έξοδα της ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ ζητά παράλληλα να εξευρεθούν πόροι (που να μην είναι δημόσιοι) ώστε να πληρώνονται οι πανεπιστημιακοί ( εννοεί ιδιωτική πρωτοβουλία), Επίσης στην έκθεση του ο ΟΑΣΑ ζητά άμεσα ΄΄ Καλλικρατη΄΄ στα πανεπιστήμια (συγχώνευσεις & κλείσιμο τμημάτων ) ζητά ακόμα να μειωθεί δραστικά ο αριθμός εισακτέων στα ΑΕΙ στα πλαίσια της Ευρώπης ( αυτό σημαίνει μείωση κατά 15%-20% των εισακτέων). Σκοπός της έκθεσης αυτής είναι να μειωθεί δραστικά η κρατική επιχορήγηση προς τα ΑΕΙ καθώς από τα μετρά αυτά το κράτος θα κερδίσει πολλά εκατομμύρια)
Έπειτα από παραινέσεις της τρόικας και του ΟΟΣΑ, ο νόμος-πλαίσιο κατατέθηκε και ψηφίστηκε. Τώρα η εξέλιξή του εξαρτάται καθαρά από την κυβέρνηση, καθώς δε γνωρίζουμε εάν θα την εφαρμόσει και ποια τα σχέδιά της. Τι άλλο μας περιμένει;

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου